15 Aralık 2019 Pazar

Bebek Atak Haftası Hesaplama

Bebeklerde ani huy değişikliği yaşanıyorsa bunun sebebi bebeğinizin atak dönemine giriş yapmış olması olabilir. Bu dönemde bebekler fiziksel ve zihinsel olarak gelişme kat ederler. Anneler, bebeklerinin atak döneminde zorluk çekebilirler ancak, bu bebek için doğal bir süreçtir ve ona uygun bir şekilde yaklaşmanız gerekiyor.

Bebeğiniz sürekli kucakta kalmak ve meme isteyecektir. Atak haftasında olan bebekler çevrenin farkına varmaya başlarlar. Bunun yanında huzursuz davranma, mızmızlanma ve sürekli ağlama durumunda olacaktır. Tüm bunların sebebi, bebeğiniz artık etrafında olup bitenleri anlamaya başlıyor.

ATAK HANGİ HAFTALARDA GÖRÜLÜR?

Bebeğiniz, yaklaşıl olarak 2 yaşına gelinceye kadar 5., 8., 12.,19.,26.,27., haftalar 10 defa büyüme atağı dönemine girecektir. Ataklar sıkılıkla 2-4 gün arası yoğun olarak görülür, bazen de birkaç hafta sürebilmektedir.

Yukarıda da dediğimiz gibi bebek atak haftasına giren bebişler sürekli emmek ister. Sabırlı olun ve bu harika deneyimi birlikte yaşayın.

BEBEK ATAK HAFTASI NASIL HESAPLANIR?

Aslında bu soru oldukta kolay ve bir o kadar da zor. Çünkü atak haftaları bebekler için genellikle aynı dönemlerde yaşanabildiği gibi bazen de bebeğin gelişimine göre farklılık gösterebilir. Bu durumda çok sık olarak karşılaşılan atak dönemlerine göre hesaplama yapmak istiyorsanız aşağından ücretsiz bebek atak haftası hesaplama yapabilirsiniz. Bebek atak haftası hesaplama için bebeğin doğması gereken 40. hafta tarihi gün, ay ve yıl olarak aşağıya yazmanız gerekiyor.


Hiç yorum yok: